Kontakt os
Har du noget på hjerte, spørgsmål eller kommentarer, eller har du lyst til at bidrage og indgå i arbejdet om de nye stenrev, så skriv til os med dine ideer og erfaringer.
Vi er mange til at besvare spørgsmål, og vender tilbage hurtigst muligt.
Typiske spørgsmål:
Ja! Vi er nu startet op med indsamling af sten til stenrevene med opbevaringsplads på Tjærebyvej 218 i Tune, hvor Langagergård.dk har afsat et område, og har allerede har bidraget med de første sten.
Vær opmærksom på, at stenene skal være større end 20 kg, og kun må være sten som af den ene eller anden grund skal flyttes alligevel.
Som udgangspunkt skal der være 4 m ned til stenrevet og ellers skal stenrevet markeres med en afmærkning.
Lokalt hvor stenrevet bliver placeret vil der naturligvis komme en mindre ændring. Men i det store hele vil det ikke ændre på strømforhold. Fra nord kommer der en strøm af saltvand fra Kattegat og fra syd kommer der ferskvand fra Østersøen. Saltvandet ligger nederst og ferskvandet øverst og bliver naturligvis blandet sammen i mere eller mindre omfang.
Fedtemøj/brunalger har i mange år været en del af Køge Bugt og det kommer stenrev ikke til at ændre på.
Kvælstof og spildevand “gøder” brunalger og andre alger i vandet og det har en negativ påvirkning på havmiljøet, da ålegræs og andre tangplanter bliver hæmmet i at gro/vokse.
En kombination af flere stenrev og mindre kvælstof/spildevand, vil have en positiv effekt, da renere vand vil give bedre betingelser for andre tangplanter i stedet for brunalger/fedtemøj.